Academy

Wij geloven dat kennis over gedrag organisaties verder kan helpen. Hiertoe bieden wij verschillende scholingsactiviteiten aan.

In organisaties draait alles om werk. Draait alles om het organiseren van werk. Werk dat voortdurend in beweging en ontwikkeling is. Veranderend werk in een veranderende wereld. Werk dat om duurzaamheid en veerkracht vraagt. Een duurzaamheid en veerkracht die organisaties nodig hebben om te kunnen voldoen aan de vraag en eisen van onze moderne samenleving (WRR, 2020). Organisaties staan daarbij de komende jaren voor grote uitdagingen op het gebied van arbeidsgezondheid, wendbaarheid, productiviteit en duurzaamheid. Gedrag van medewerkers in hun werk is hierbij alles bepalend. Want, hoe ervaren medewerkers het werken in hun organisatie eigenlijk? Hoe stemmen zij hun bijdragen op elkaar en op de doelen van de organisatie af? Hoe werken ze samen? Is er oog voor vakmanschap? En kunnen medewerkers daadwerkelijk werken vanuit hun eigen kracht, vanuit veerkracht?

Eridanos biedt scholingsactiviteiten aan waarin we stilstaan bij wat bovenstaande vragen voor uw organisatie en de ervaren Kwaliteit van Arbeid betekenen. Zie hieronder ons aanbod en navigeer direct naar het gewenste onderdeel voor meer informatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking, we denken graag met u mee.

Basisseminar Kwaliteit van Arbeid

In deze interactieve en dynamische tweedaagse gaat het om waarnemingen, inzichten en begrip achter gedrag. Het ‘ABC’ van mens, arbeid en organisatie benaderen we aan de hand van het door ons ontwikkelde denk- en werkmodel ‘Kwaliteit van Arbeid’©. Het model is een innovatief en krachtig hulpmiddel om anders te leren kijken naar de kwaliteit van arbeid en fenomenen als ervaren werkdruk, ziekteverzuim, arbeidsvreugde, leiderschap, afhaakgedrag en/of samenwerking.

Leergang adviseur Kwaliteit van Arbeid

De 8-daagse leergang ‘Adviseur Kwaliteit van Arbeid’ biedt professionals die willen investeren in het leren werken en kijken vanuit een nieuw perspectief op mens, arbeid en organisatie de mogelijkheid dit met collega’s uit de praktijk te doen. De leergang stelt de professionele adviseur en het adviesvak centraal. Primair uitgangspunt hierbij is de methodiek en theorie rond het door Eridanos ontwikkelde model Vensters op Arbeid©.

Training 'Leiderschap en Arbeidsverzuim'

Met de eendaagse training van Eridanos wordt u toegerust met praktische handvatten voor het kunnen terugdringen en beheersen van arbeidsverzuim. Tijdens deze training zal daarom worden ingegaan op de belangrijkste begrippen (zoals arbeidsongeschiktheid, ziekte en verzuim). Verder zal relevante wetgeving worden besproken (Burgerlijk Wetboek, WULBZ, WIA) en zal de rol van de Bedrijfsarts en Specialist nadrukkelijk worden belicht. Daarbij wordt vooral een nieuwe methodiek voor het omgaan met arbeidsverzuim aangeboden.

Maatwerk trainingen en werksessies (incompany)

Thema’s die centraal kunnen staan zijn:
✓ Arbeidsgezondheid en vitaliteit
✓ Transactionele Analyse (TA)
✓ Teamleren en teameffectiviteit
✓ Leiderschap
✓ Ziekteverzuim

De thema’s bieden wij al ruim tien jaar aan voor adviseurs, managers, leidinggevenden, teams en studenten binnen verschillende sectoren.

Bent u geïnteresseerd in een van onze trainingen of heeft u zelf belang bij een vernieuwend thema? Neem contact met ons op voor overleg en planning.