Academy

Wij geloven dat kennis over gedrag organisaties verder kan helpen. Hiertoe bieden wij verschillende scholingsactiviteiten aan.

In organisaties draait alles om werk. Draait alles om het organiseren van werk. Werk dat voortdurend in beweging en ontwikkeling is. Veranderend werk in een veranderende wereld. Werk dat om duurzaamheid en veerkracht vraagt. Een duurzaamheid en veerkracht die organisaties nodig hebben om te kunnen voldoen aan de vraag en eisen van onze moderne samenleving (WRR, 2020). Organisaties staan daarbij de komende jaren voor grote uitdagingen op het gebied van arbeidsgezondheid, wendbaarheid, productiviteit en duurzaamheid. Gedrag van medewerkers in hun werk is hierbij alles bepalend. Want, hoe ervaren medewerkers het werken in hun organisatie eigenlijk? Hoe stemmen zij hun bijdragen op elkaar en op de doelen van de organisatie af? Hoe werken ze samen? Is er oog voor vakmanschap? En kunnen medewerkers daadwerkelijk werken vanuit hun eigen kracht, vanuit veerkracht?

Eridanos biedt scholingsactiviteiten aan waarin we stilstaan bij wat bovenstaande vragen voor uw organisatie en de ervaren Kwaliteit van Arbeid betekenen. Zie hieronder ons aanbod en navigeer direct naar het gewenste onderdeel voor meer informatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking, we denken graag met u mee.

2-DAAGSE BASISSEMINAR KWALITEIT VAN ARBEID

In deze interactieve en dynamische tweedaagse gaat het om waarnemingen, inzichten en begrip achter gedrag. Het ‘ABC’ van mens, arbeid en organisatie benaderen we aan de hand van het door ons ontwikkelde denk- en werkmodel ‘Kwaliteit van Arbeid’©. Het model is een innovatief en krachtig hulpmiddel om anders te leren kijken naar de kwaliteit van arbeid en fenomenen als ervaren werkdruk, ziekteverzuim, arbeidsvreugde, leiderschap, afhaakgedrag en/of samenwerking.

Startdata 2-daagse Basisseminar 2020:
Dinsdag 14 en 23 juni
Vrijdag 17 april en 5 juni
Woensdag 16 september en 18 november
Maandag 28 september en 23 november

Zie voor meer informatie onze brochure: Basisseminar 2020

8-DAAGSE LEERGANG ADVISEUR KWALITEIT VAN ARBEID

De 8-daagse leergang ‘Adviseur Kwaliteit van Arbeid’ biedt bedrijfsartsen, HR-adviseurs en -managers, Arbo-adviseurs/-coördinatoren, casemanagers, A&O- psychologen, bedrijfsmaatschappelijk werkers, direct leidinggevenden en managers die willen investeren in het leren werken en kijken vanuit een nieuw perspectief op mens, arbeid en organisatie de mogelijkheid dit met collega’s uit de praktijk te doen. De leergang stelt de professionele adviseur en het adviesvak centraal. Primair uitgangspunt hierbij is de methodiek en theorie rond het door Eridanos ontwikkelde model Vensters op Arbeid©.

Startdata 8-daagse leergang 2020:
Seminar 1: 7 en 8 mei 2020
Seminar 2: 2 en 3 juli 2020
Seminar 3: 10 en 11 september 2020
Seminar 4: 12 en 13 november 2020

Zie voor meer informatie onze brochure: Leergang 2020 Adviseur Kwaliteit van Arbeid

MAATWERK TRAININGEN EN WERKSESSIES (INCOMPANY)

De trainingen en werksessies worden gegeven door ervaren trainers en zijn gericht op kennisoverdracht uit de eigen praktijk. Tijdens onze trainingen en werksessies proberen wij zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van onze deelnemers. Wij creëren veel persoonlijke aandacht en voldoende ruimte voor specifieke vragen.

Thema’s die centraal kunnen staan zijn:
✓ Arbeidsgezondheid en vitaliteit
✓ Transactionele Analyse (TA)
✓ Teamleren en teameffectiviteit
✓ Leiderschap
✓ Ziekteverzuim

De thema’s bieden wij al ruim tien jaar aan voor adviseurs, managers, leidinggevenden, teams en studenten binnen verschillende sectoren.

Bent u geïnteresseerd in een van onze trainingen of heeft u zelf belang bij een vernieuwend thema? Neem contact met ons op voor overleg en planning.